ΜΑΣΚΕΣ, ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020

ΜΑΣΚΕΣ, ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ


 Η πανδημία που προκαλεί ο κορωνοϊός αλλάζει τα δεδομένα στα σχολεία, την καθημερινότητα παιδιών και εκπαιδευτικών. Γιατί επιβάλει μάσκα στους πάντες, αποστάσεις, σχολαστικό καθαρισμό των χεριών, των τάξεων και του εξοπλισμού.

Η πρώτη μέρα στο σχολείο είχε στο επίκεντρό της τα μέτρα προστασίας που πρέπει να ακολουθούν τα παιδιά. Οι εκπαιδευτικοί ήταν επιφορτισμένοι με την επεξήγηση και συζήτηση για πιστή εφαρμογή των κανόνων καθαριότητας και υγιεινής και γενικότερα των μέτρων προστασίας και πρόληψης, που έχει καθορίσει ο ΕΟΔΥ. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη χρήση της μάσκας.

Από τους ειδικούς έχει τονιστεί ότι κανένα μέτρο από μόνο του δεν αρκεί και πρέπει να υπάρχουν πολλά μέτρα σε όλα τα επίπεδα, έτσι ώστε να πετύχει ο σκοπός του περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για μαθητές και εκπαιδευτικούς σε όλους τους εσωτερικούς χώρους των σχολείων, στους εξωτερικούς χώρους όταν υπάρχει συνωστισμός (όπως π.χ. κατά την προσέλευση και αποχώρηση από το σχολείο ή στα κυλικεία), στα μέσα μεταφοράς μαθητών, καθώς επίσης κατά την περίοδο προσαρμογής στο νηπιαγωγείο, από υγιή, σταθερό συνοδό (γονέα, κηδεμόνα ή άλλο πρόσωπο).

ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΛΕΒΕΝΤΑΚΗ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ

Το 2ο 6/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών, επισκέφθηκε σήμερα ο δήμαρχος Τριφυλίας, κ. Γεώργιος Λεβεντάκης, με αφορμή την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Παρακολούθησε τον καθιερωμένο αγιασμό, που πραγματοποιήθηκε εκεί, τηρουμένων όλων των απαραίτητων μέτρων προφύλαξης, κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού και απηύθυνε χαιρετισμό στους μαθητές και τους δασκάλους τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages