68 ασθενείς νοσηλεύτηκαν και εξιτήριο σε 43 άτομα στο Νοσοκομείο Μεσσηνίας - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2020

68 ασθενείς νοσηλεύτηκαν και εξιτήριο σε 43 άτομα στο Νοσοκομείο Μεσσηνίας


 Στα πλαίσια του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Νοσηλευτικής Μονάδας Καλαμάτας για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού στις δομές υγείας, με έμφαση στην καλύτερη διαχείριση και ολοκληρωμένη φροντίδα των υπόπτων ή επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σας γνωστοποιούμε ότι:

 • Από την έναρξη λειτουργίας της κλινικής COVID (2/9/2020) μέχρι και σήμερα έχουν νοσηλευτεί 68 ασθενείς και έχουν πάρει εξιτήριο 43 άτομα.
 • Προχωρήσαμε σε αύξηση της δυναμικότητας της COVID Κλινικής από 6 σε 35 κλίνες και υπάρχει ειδική μέριμνα στο σχεδιασμό του Νοσοκομείου, για επιπλέον ανάπτυξή τους σε περίπτωση ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων.
 • Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην νοσηλεία των ασθενών αυτών τηρώντας τις κατευθυντήριες οδηγίες για την θεραπεία και φροντίδα τους, ενισχύοντας την κλινική COVID:

α) με επέκταση του δικτύου παροχής ιατρικού οξυγόνου και των λήψεων του

β) με δομικές παρεμβάσεις στο χώρο της κλινικής και γ) στελεχώνοντας το τμήμα με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό

 • Δημιουργήθηκε ειδικός θάλαμος αιμοκάθαρσης θετικών αιμοκαθαιρούμενων ασθενών στην κλινική COVID υπό την επίβλεψη του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου.
 • Για τους θετικούς ασθενείς που χρειάζονται αυξημένης φροντίδας ή εντατικής παρακολούθησης έχει δρομολογηθεί η λειτουργία ΜΕΘ COVID στο χώρο της Μονάδας Εμφραγμάτων, δυναμικότητας έως 4 κλινών, πλήρως εξοπλισμένη με τον απαιτούμενο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και η οποία αναμένεται να λειτουργήσει όταν παρουσιαστεί ανάγκη.
 • Η Μονάδα Εμφραγμάτων μετεγκαθίσταται σε ανάλογο χώρο, ίδιας δυναμικότητας (6 κλίνες), που διαμορφώθηκαν και εξοπλίστηκαν για το σκοπό αυτό σε χώρο της Καρδιολογικής Κλινικής, με πλήρη ασφαλή υποδομή.
 • Σημαντική θεωρείται η στελέχωση της διαλογής για ύποπτα ή επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 που λειτουργεί στο χώρο της υποδοχής του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών με τρεις (3) γιατρούς (2 Γενικούς Ιατρούς και 1 Αγροτικό Ιατρό που μας διατέθηκαν από τα Κέντρα Υγείας για το σκοπό αυτό) σε πρωϊνή λειτουργία με στόχο την ομαλή εξυπηρέτηση των περιστατικών αυτών.
 • Για τη καλύτερη διαχείριση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων θα λειτουργήσει πιλοτικά, σε πρωινό ωράριο, η τηλεφωνική γραμμή εξυπηρέτησης με αριθμό: 27210 46389, στην οποία θα μπορούν να καλούν οι πολίτες που είναι θετικοί στο κορωνοϊό SARS–CoV-2 (COVID-19) και ΜΟΝΟ και χρήζουν ελέγχου λόγω επιδείνωσης της κατάστασής τους.
 • Σε κάθε περίπτωση οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ασθενείς με ήπια συμπτώματα και χωρίς υποκείμενο νόσημα, θα πρέπει να παραμένουν σπίτι τηρώντας όλες τις οδηγίες που αναφέρονται από τον ΕΟΔΥ.
 • Υπενθυμίζουμε ότι τεστ ανίχνευσης SARS COV 2 διενεργούνται και στα Κέντρα Υγείας Καλαμάτας και Μελιγαλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages