2020 οι χαμηλότερες βροχοπτώσεις των τελευταίων ετών στην Τριφυλία - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2021

2020 οι χαμηλότερες βροχοπτώσεις των τελευταίων ετών στην Τριφυλία


Μπορεί το νέο έτος να μπήκε με αρκετές βροχοπτώσεις τις πρώτες ημέρες στην περιοχή της Τριφυλίας, όμως η χρονιά που πέρασε, το 2020, είχε τις χαμηλότερες βροχοπτώσεις οκταετίας, σύμφωνα με τα στοιχεία του μετεωρολογικού σταθμού της ΕΜΥ στην Κυπαρισσία. 
Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2020 καταγράφηκαν μόλις 687 χιλιοστά βροχής στην Τριφυλία, που είναι και το χαμηλότερο από το 2013 που καταγράφονται στοιχεία, όταν ο μέσος όρος της ετήσιας βροχόπτωσης είναι στα 998 χιλιοστά την τελευταία οκταετία – και μάλιστα το 2019 είχαμε ρεκόρ βροχόπτωσης με 1.476 χιλιοστά. Εν ολίγοις τα δύο τελευταία χρόνια συναντάμε τα δύο άκρα, τις περισσότερες και στη συνέχεια τις λιγότερες βροχοπτώσεις. 
Ο πιο βροχερός μήνας του χρόνου που πέρασε, που ουσιαστικά θα λέγαμε ότι έδωσε και μια ανάσα, ήταν ο Δεκέμβριος με 250,2 χιλιοστά βροχής, ξεπερνώντας και το μέσο όρο των προηγούμενων χρόνων που είναι στα 140 χιλιοστά. Από εκεί και πέρα όλους τους υπόλοιπους μήνες του 2020 είχαμε σοβαρά ζητήματα ανομβρίας και καταγράφηκαν ιστορικά χαμηλά, με μοναδική εξαίρεση το Σεπτέμβριο που μας πέρασε, όπου η βροχόπτωση ήταν σημαντική στα 124 χιλιοστά, πάνω από το μέσο όρο της οκταετίας.
 Το πεντάμηνο Απρίλιος - Αύγουστος είχαμε τη χειρότερη ανομβρία, με τις βροχοπτώσεις συνολικά όλο αυτό το διάστημα να είναι λίγο πάνω από τα 44 χιλιοστά. Σε μια περιοχή με έντονη αγροτική παραγωγή όπως η Τριφυλία, και ειδικά σε όσον αφορά την ελαιοκαλλιέργεια, οι βροχές είναι ένας σημαντικός παράγοντας. Ελπίζουμε η νέα χρονιά που ξεκίνησε βροχερή να είναι καλύτερη από το χρόνο που πέρασε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages