ΣΥΜΒΑΣΗ παρεμβάσεων οδικής ασφάλειας σε 7.000 σημεία της χώρας - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου 2021

ΣΥΜΒΑΣΗ παρεμβάσεων οδικής ασφάλειας σε 7.000 σημεία της χώρας

 


παρεμβάσεις αυτές θα ξεκινήσουν πολύ σύντομα να περνούν σε δημοπράτηση με την Εγνατία Οδό να αναλαμβάνει ένα κομβικό ρόλο στο όλο εγχείρημα.

Σε φάση υλοποίησης περνά το μεγάλο project του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για το πρόγραμμα έργων οδικής ασφάλειας σε 7.000 σημεία του οδικού δικτύου της χώρας. Οι παρεμβάσεις αυτές θα ξεκινήσουν πολύ σύντομα να περνούν σε δημοπράτηση με την Εγνατία Οδό να αναλαμβάνει ένα κομβικό ρόλο στο όλο εγχείρημα.

Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι πως οι παρεμβάσεις αναβάθμισης της οδικής ασφάλειας, αφορά στο δευτερεύον οδικό δίκτυο, κυρίως δηλαδή σε επαρχιακούς δρόμους. Πρόκειται για το δίκτυο εκείνο που χαρακτηρίζεται σήμερα ως πολύ επικίνδυνο και τα έργα θα γίνουν με στόχο να βελτιωθούν τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά αλλά και να αυξηθεί το επίπεδο ασφάλειας για να μειωθούν περαιτέρω τα τροχαία ατυχήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μελέτες για το όλο σχέδιο είχαν ολοκληρωθεί ήδη από το 2015 από την Εγνατία Οδό, αλλά το εγχείρημα έμεινε στα συρτάρια. Το 2019, το σχέδιο ενεργοποιήθηκε και πάλι και μέσα στο 2020, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, κατάφερε να το θέσει σε τροχιά υλοποίησης. Τον περασμένο Νοέμβριο υπεγράφη σύμβαση χρηματοδότησης με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕΠ) και την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ ΑΕ για την υλοποίηση του Προγράμματος Επεμβάσεων Βελτίωσης Οδικής Ασφάλειας (ΠΕΒΟΑ).

Καραγιάννης: Απόλυτη προτεραιότητα η οδική ασφάλεια

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, μιλώντας στο ypodomes.com επισημαίνει πως «Η οδική ασφάλεια της χώρας αποτελεί απόλυτη πολιτική προτεραιότητα για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εργαζόμαστε από την πρώτη στιγμή πάνω σε αυτό το θέμα. Είναι αδιανόητο να θρηνούμε τόσους ανθρώπους στην άσφαλτο και έχουμε δεσμευθεί στην ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος, δημιουργώντας ένα ποιοτικότερο και ασφαλέστερο οδικό δίκτυο για όλους τους Έλληνες.

Προχωράμε με συνέπεια και αποτελεσματικότητα, υπό το σχεδιασμό του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο σημειακών επεμβάσεων οδικής ασφάλειας σε 7.000 ιδιαίτερα επικίνδυνα σημεία σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας. Παράλληλα, με την ποιοτική αναβάθμιση των ελληνικών αυτοκινητοδρόμων, αναμένεται να δοθεί δουλειά σε μικρότερους ή μεγαλύτερους μελετητές και κατασκευαστές σε μια περίοδο που το έχουν μεγάλη ανάγκη τόσο εκείνοι όσο και η χώρα. Είμαστε πραγματικά υπερήφανοι για το Πρόγραμμα Επεμβάσεων Βελτίωσης Οδικής Ασφάλειας, είναι ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει έργα ουσίας και όχι εντυπωσιασμού και αποδεικνύει εμπράκτως την κατεύθυνση της πολιτικής μας».

Πώς θα τρέξουν τα έργα

Αρχικά θα γίνει ένας γεωγραφικός καταμερισμός των έργων ανάμεσα στην Εγνατία Οδό και το υπουργείο ΥΠΟΜΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες η Εγνατία Οδός Α.Ε. έχει στείλει επιστολές στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου και διερευνητικές επιστολές στις Περιφέρειες Θεσσαλίας και Νοτίου Αιγαίου.

Σε αυτές αφού γνωστοποιείται η έναρξη υλοποίησης του προγράμματος παρεμβάσεων και η γνωστοποίηση ότι μπορεί να αναλάβει τα έργα, γίνεται η επιλογή του φορέα υλοποίησης. Σύμφωνα με τις πρώτες αντιδράσεις, στις περισσότερες των περιπτώσεων αναθέτουσα αρχή που θα τρέξει τα έργα θα είναι η Εγνατία. Οι Περιφέρειες έχουν την επιλογή να γίνουν και οι ίδιες αναθέτουσες αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages