ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2021

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ


Η δημοπράτηση της δημοτικής οδοποιίας στα Φιλιατρά και σε άλλες πόλεις αποτελούν από τα πρώτα θέματα του νέου έτους. 
Στη Κυπαρισσία έγιναν παρεμβάσεις τον Νοέμβριο ενώ σειρά θα έχουν οι Γαργαλιάνοι από τον φετινό Φεβρουάριο. 
Σε ότι αφορά την πρώτη δημοπρασία του 21,  η οικονομική επιτροπή περιέγραψε αναλυτικά την υλοποίηση του έργου «Ανάπλαση κύριου οδικού άξονα και πεζοδρομίων πόλης Φιλιατρών (καθαίρεση ασφαλτοτάπητα λόγω βλαβών στο οδικό δίκτυο της πόλης και επανατοποθέτησή του)». 
Η δημοπρασία αφορά κυρίως την ασφαλτόστρωση των οδών Φουρναράκη – Ι. Μεταξά – Μεγάλου Αλεξάνδρου – Στρατ. Σταυριανοπούλου (συνολικού μήκους 1500 m περίπου), οι οποίες βάσει κυκλοφοριακής μελέτης που είχε συνταχθεί για τον πρώην Δήμο Φιλιατρών αποτελούν κύριους οδικούς άξονες της πόλης, με αποτέλεσμα να έχουν μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Το έργο αγγίζει τις 595.000 ευρώ.
 Επίσης, στις οδούς αυτές τα ρειθροκράσπεδα παρουσιάζουν καθιζήσεις και σε ορισμένα τμήματα απουσιάζουν, γι’ αυτό απαιτείται αντικατάστασή τους με νέα, καθώς και βελτίωση των χωμάτινων κυρίως πεζοδρομίων, στα οποία υπάρχει πρόβλεψη για επίστρωση οδεύσεων τυφλών, καθώς και διαμόρφωση διαβάσεων ατόμων με ειδικές ανάγκες (ΑμΕΑ). Τέλος, στον κοινόχρηστο χώρο του ιερού ναού της Παναγίας, θα γίνει επέκταση του πεζοδρομίου της εισόδου του ναού, θα κατασκευαστεί νησίδα κυκλικής πορείας των οχημάτων, καθώς επίσης θα τοποθετηθούν φωτιστικά σώματα πέριξ του χώρου αυτού, για τον καλύτερο ηλεκτροφωτισμό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages