Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΚΑΙ Η ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΧΩΡΙΣ COVID 19 - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021

Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΚΑΙ Η ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΧΩΡΙΣ COVID 19


Βόρειο Αιγαίο και Ιόνια νησιά φαίνεται να είναι οι «άτακτες» περιοχές στην εφαρμογή των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. που ανέλυσε το skai.gr ανά 100.000 κατοίκους. 
H Μεσσηνία φαίνεται πως κατατάσσεται στις «φρόνιμες» περιοχές καθώς έχει τοποθετηθεί στην προτελευταία θέση του σχετικού πίνακα μαζί με τους υπόλοιπους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Τα στοιχεία αυτά αφορούν το 2ο πανελλαδικό lockdown, δηλαδή το χρονικό διάστημα από 8 Νοεμβρίου 2020 έως 3 Ιανουαρίου 2021. Εντύπωση προκαλούν οι περιοχές με τα λιγότερα πρόστιμα μεταξύ αυτών, η Αττική, η Δυτική Μακεδονία και το Νότιο Αιγαίο. 
Ωστόσο, το αυξημένο ιικο φορτίο στην Αττική, μας δείχνει ότι ο αριθμός των καταγεγραμμένων παραβάσεων και τα πρόστιμα, δεν αρκούν για να "μετρήσουμε" την πειθαρχία ή απειθαρχία των πολιτών στα μέτρα, καθώς αυτό σχετίζεται και με άλλους παράγοντες όπως τα διαθέσιμα ελεγκτικά όργανα και τον αριθμό των ελέγχων σε κάθε περιοχή. 
Τα στοιχεία αυτά αποτυπώνουν μια τάση και αποτελούν υπενθύμιση ότι όλοι οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί και συνεπείς, για να προφυλάξουμε εμάς και τους γύρω μας αυτή τη δύσκολη περίοδο. Αναλυτικότερα, ανά 100.000 κατοίκους, όπως φαίνεται στον πίνακα 1, το Βόρειο Αιγαίο που περιλαμβάνει Λέσβο, Σάμο, Χίο και τα Ιόνια νησιά (Ζάκυνθος, Κέρκυρα, Κεφαλληνία, Λευκάδα) κρατούν τα «σκήπτρα» με 1.742 και 1.209 αντίστοιχα συνολικά παραβάσεις, μεταξύ των οποίων για μη χρήση μάσκας, μη τήρηση αποστάσεων, PLF, παράβαση περιορισμού κίνησης, κανόνες λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων - καταστημάτων και απαγόρευση λειτουργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages