Με την ασπίδα του testing οι αποφάσεις για τα σχολεία - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου 2021

Με την ασπίδα του testing οι αποφάσεις για τα σχολεία


 Να κρατήσει ανοιχτό τον καθαρό διάδρομο στη νέα χρονιά, διευρύνοντας το μήκος του, με αύξηση στο επίπεδο ελέγχου της πανδημίας του κορoνοϊού, επιδιώκει η κυβέρνηση.

Η εφαρμογή του όπως τόνισε και ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο πολυδύναμο Κέντρο Υγείας Περιστερίου, ένα από τα 386 κέντρα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα- δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να ελέγχει τον δείκτη θετικότητας σε ασυμπτωματικούς φορείς του ιού.

Ταυτόχρονα μεγαλώνει την εμβέλεια εντοπισμού για τυχόν τοπικές εξάρσεις, επιταχύνοντας έτσι τον χρόνο αντίδρασης για πιθανές, αναγκαίες παρεμβάσεις σε αυτό το επίπεδο.

Έτσι θα αποτραπεί μια επανάληψη περιπτώσεων όπως της Δυτικής Αττικής, στην οποία η πορεία του επιδημιολογικού φορτίου διατήρησε αναλλοίωτο τον προβληματισμό και αναπόφευκτα έφερε ακόμη μια παράταση των αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων.

Αντίστροφη μέτρηση

Άλλωστε ο χρόνος από τις 4 Ιανουαρίου θα μετράει αντίστροφα για την επιστροφή στην κανονικότητα τουλάχιστον ενός τομέα.

Στην κορυφή της συγκεκριμένης λίστας για τα πρώτα, προσεκτικά βήματα μέσα στο 2021, βρίσκονται τα σχολεία. Η επαναλειτουργία τους, διακηρυγμένα αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης αλλά και των ειδικών ανεξαρτήτως των διαφορετικών προσεγγίσεων που καταγράφονται αναφορικά με το μοντέλο που θα προκριθεί.

H κυβερνητική απόφαση για να ξαναχτυπήσει το κουδούνι στις σχολικές δομές μέσα στον Ιανουάριο είναι ειλημμένη, με το σχετικό ορόσημο να αποτελεί την τελευταία λεπτομέρεια.

Εάν απαιτηθεί για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία, η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να μεταθέσει χρονικά τα βήματα χαλάρωσης των περιορισμών σε άλλους κλάδους.

Σε κάθε περίπτωση θα αναζητηθούν τις προσεχείς ημέρες και ειδικά στις επόμενες διαβουλεύσεις τρόποι αντιμετώπισης της μοναδικής πηγής ανησυχίας που πηγάζει από αυτήν την απόφαση. Αυτή δεν είναι άλλη από την αύξηση της κινητικότητας. Προς αυτήν την κατεύθυνση δεν αποκλείεται να ληφθούν μέτρα που δεν εφαρμόστηκαν στην τελευταία φάση της δια ζώσης διδασκαλίας, ενώ δεν παραβλέπονται και προτάσεις που γίνονται για αναπροσαρμογή στη λίστα προτεραιοποίησης των εμβολιασμών και ένταξη σε αυτήν της κατηγορίας των εκπαιδευτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages