Βρωμίσαμε ποτάμια και χειμμάρους απο τον κατσίγαρο! - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2008

Βρωμίσαμε ποτάμια και χειμμάρους απο τον κατσίγαρο!

Σε ποτάμια και στη θάλασσα καταλήγει το 58% των 2.000.000 τόνων ελαιολάσπης, που αποβάλουν τα ελαιοτριβεία της χώρας μας, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα "Καθημερινή της Κυριακής".
Σχετικές έρευνες απέδειξαν ότι το σύνολο των αποβλήτων των ελαιοτριβείων, απορρίπτεται χωρίς επεξεργασία σε χείμαρρους και ποτάμια. Μάλιστα, όπως τονίζει η εφημερίδα, η ελαιολάσπη προκαλεί την αποξήρανση της παρόχθιας βλάστησης. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η αιτία της κάκιστης διαχείρισης των υπολειμμάτων οφείλεται στην τεχνολογία των ελαιοτριβείων και στο χαλαρό, έως ανύπαρκτο, θεσμικό πλαίσιο για την διαχείριση των αποβλήτων τους. Τον περασμένο Μάρτιο, στη Μεσσηνία με απόφαση του Νομάρχη, Δημήτρη Δράκου, απαγορεύτηκε η απόρριψη των αποβλήτων σε περιοχές του δικτύου Νatura καθώς και σε έξι ποταμούς και χείμαρρους του νομού.
Όμως, το υπουργείο Μεταφορών δεν έχει δώσει ακόμα την άδεια για τη μεταφορά της ελαιολάσπης, με αποτέλεσμα η "μούργα" να μένει στο χώρο παραγωγής της. Αξίζει να σημειωθεί, ότι, όπως τονίζει η εφημερίδα, ελαιοπαραγωγικές χώρες, όπως η Ιταλία, η Κύπρος και η Ισπανία με τη βοήθεια της τεχνολογίας, μετατρέπουν τα απόβλητα σε χρήσιμα προϊόντα, όπως βιομάζα, εδαφοβελτιωτικά υλικά ή ζωοτροφές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages