Απογοήτευση απο τις τιμές του ελαιολάδου στο Νομό μας - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2008

Απογοήτευση απο τις τιμές του ελαιολάδου στο Νομό μας

ΣΕ δυσμενή θέση εξακολουθούν να βρίσκονται οι παραγωγοί της Τριφυλίας μετά την μειωμένη ποσότητα παραγόμενου ελαιολάδου αλλά ακόμα περισσότερο από τις εξευτελιστικές τιμές κατά γενική ομολογία που δίνει η αγορά για το φρέσκο ελαιόλαδο της περιοχής δημιουργώντας αρνητικές αντιδράσεις απο παντού.
Η διάχυτη απογοήτευση αποτυπώνεται στα ελαιοτριβεία αλλά και στους αγροτικούς Συλλόγους καθώς αυ΄τη την περίοδο η συκομιδή βρίσκεται στο ζενίθ της και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε λίγες εβδομάδες. Η κατάσταση όπως αποτυπώνεται είναι αποκαρδιωτική σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων κ. Ηλία Βαρώτσου ο οποίος μιλώντας στην εφημερίδα μας εκτίμησε ότι ‘φέτος η παραγωγή είναι μειωμένη κατά 30% περίπου και τούτο πάντα με βάση τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, ενώ η εικόνα σε ότι αφορά την τιμή του προιόντος είναι απογοητευτική αφού οι πωλήσεις φρέσκου ελαιολάδου καλής οξύτητας κυμαίνεται κοντά στα 2,45 ευρώ το κιλό’, τιμή που αφήνει τους παραγωγούς ανικανοποίητους.
Μάλιστα αρκετοί παραγωγοί σκέφτονται να μην πολυήσουν το λάδι τους εως ότου βελτιωθούν οι τιμές κοντά στις γιορτές που η ζήτηση αναμένεται να κορυφωθεί, ενώ οι ποσότητες περσινού ελαιολάδου είναι συγκεκριμένες. Φέτος μάλιστα λόγω δάκου και των καριικών συνηθηκών που επικράτησαν σε πολλες περιοχές δυστυχώς εμφανίζεται το φαινόμενο με τα λεγόμενα ‘βαριά λάδια’, δηλαδή οξύτητας που αγγίζει κοντά στον 1 βαθμό συμπιέζοντας ακόμα περισσότερο τις τιμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages