Σπάνε τον κουμπαρά για πληρωμές σε μισθούς και συντάξεις - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2015

Σπάνε τον κουμπαρά για πληρωμές σε μισθούς και συντάξεις

«Χέρι» στο Α.Κ.Α.ΓΕ για να πληρωθούν οι συντάξεις
Κοινή υπουργική απόφαση του Γιώργου Κατρούγκαλου και του Γιώργου Χουλιαράκη, άναψε το πράσινο φως ώστε να αφαιρεθεί το ποσό «μαμούθ» των 290 εκατομμυρίων ευρώ από τον τραπεζικό λογαριασμό που τηρεί στην Τράπεζα της Ελλάδας το Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών και να πιστωθεί στους λογαριασμούς του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ και του Ταμείου Νομικών. Μάλιστα, όπως προκύπτει από την απόφαση, ένα μεγάλο μέρος από τα 290 εκατομμύρια ευρώ, πιστώθηκαν ήδη στους λογαριασμούς των τριών ταμείων ανήμερα του Αγίου Δημητρίου (26/10) έτσι ώστε να χρησιμοποιηθούν για την καταβολή των συντάξεων του μηνός Νοεμβρίου. Τα υπόλοιπα χρήματα, θα μεταφερθούν στις 10 Νοεμβρίου και στις 10 Δεκεμβρίου ώστε να βοηθήσουν στην πληρωμή των συντάξεων για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο.
Το καλοκαίρι, η κυβέρνηση είχε βάλει και πάλι «χέρι» στο ΑΚΑΓΕ για να καλύψει τρύπες των ταμείων. Μάλιστα, είχε αποφασιστεί ότι το συνολικό ποσό που θα αφαιρεθεί από το ΑΚΑΓΕ, δεν θα ξεπερνούσε τα400 εκατ. ευρώ. Η «αφαίμαξη» του λογαριασμού που υποτίθεται ότι φτιάχτηκε για να καλύψει τις μελλοντικές ανάγκες του ασφαλιστικού (σ.σ ο ΑΚΑΓΕ χρηματοδοτείται μεταξύ άλλων και με εισφορέςπου έχουν επιβληθεί στις υφιστάμενες συντάξεις) οδήγησε τους δανειστές στο να μας επιβάλλουν να ψηφίσουμε διάταξη για να κλείσει αυτό το «κανάλι» χρηματοδότησης των ελλειμμάτων των ασφαλιστικών ταμείων.
Έτσι, και έγινε. Η σχετική διάταξη ψηφίστηκε στις 17 Οκτωβρίου στη Βουλή. Ωστόσο, η κυβέρνηση, φρόντισε με αυτή την απόφαση για μια ακόμη «ένεση» ρευστότητας των ταμείων αποφασίζοντας τη μεταφορά των 290 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό, αναλύεται ως εξής:
Με την πρώτη απόφαση, διατάσσεται η διάθεση του ποσού των εκατόν είκοσι εκατομμυρίων ευρώ (120.000.000,00 €) για την κάλυψη μέρους του ελλείμματος του Κλάδου Σύνταξης του Ο.Α.Ε.Ε. για το έτος 2015 από το Λογαριασμό της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (Ε.Α.Σ.) που τηρείται στο Α.Κ.Α.ΓΕ. Το ποσό αποφασίστηκε να καταβληθεί σε τρεις δόσεις. Η πρώτη δόση επρόκειτο να δοθεί στις 26 Οκτωβρίου, η δεύτερη στις 10 Νοεμβρίου και η 3η στις 10 Δεκεμβρίου.
Με τη δεύτερη απόφαση, ζητείται η μεταφορά 20 εκατομμυρίων ευρώ για την κάλυψη μέρους του ελλείμματος του ΕΤΑΑ  και συγκεκριμένα του τομέα νομικών. Η μεταφορά του ποσού θα γίνει από την Τράπεζα της Ελλάδας σε δύο δόσεις. Η πρώτη δόση των 10 εκατ. ευρώ επρόκειτο να δοθεί στις 26 Οκτωβρίου και η 2η είναι η προγραμματισμένη για τις 24 Νοεμβρίου.
Με την 3η απόφαση, διατάσσεται η μεταφορά του μεγαλύτερου ποσού -150 εκατ. ευρώ- αυτή τη φορά προς το ΙΚΑ. Η καταβολή έγινε και θα γίνει σε τρεις δόσεις: 50 εκατ. ευρώ στις 26 Οκτωβρίου, 50 εκατ. ευρώ στις 10 Νοεμβρίου και επιπλέον 50 εκατ. ευρώ στις 10 Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages