ΨΙΧΟΥΛΑ 20-25 ευρώ το στρέμμα στους μικρούς παραγωγούς - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΠΡΩΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΣΤΙΣ 8

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

ΨΙΧΟΥΛΑ 20-25 ευρώ το στρέμμα στους μικρούς παραγωγούς

Η πρόταση που αναμένεται να αποτελέσει οδηγός για τις διαβουλεύσεις και άλλων μεσογειακών χωρών με παρόμοια διάρθρωση της αγροτικής οικονομίας όπως είναι η Ελλάδα, και αποδέχτηκε ο υπουργός Γεωργίας της Ισπανίας Λουίς Πλάνας αναφέρει τα εξής: 
Πρώτον, ακυρώνεται η ισχύς των ιστορικών δικαιωμάτων. Δεύτερον, οι αγρότες με κλήρο μεταξύ 60 και 100 στρεμμάτων (θεωρούνται ως «μικροί» της Ισπανίας) θα λαμβάνουν φιξ ποσό 20-25 ευρώ το στρέμμα για να μην βγούνε εκτός επαγγέλματος. Τρίτον, καθιερώνεται καθεστώς «πραγματικών αγροτών» οι οποίοι θα είναι όσοι διαθέτουν αγροτικό εισόδημα στο 20-30% (δεν έχει ακόμα κλειδώσει το ποσοστό) επί του συνολικού και θα αξιώνουν όλη την παλέτα των άμεσων ενισχύσεων. 
Δηλαδή, βασική ενίσχυση με δικαιώματα, συνδεδεμένη ενίσχυση, αναδιανεμητική ενίσχυση και συμμετοχή στα οικοπρογράμματα. ΤΕΤΑΡΤΟΝ, ΚΑΘΙΕΡΩΝΕΤΑΙ ΟΡΙΟ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ΣΤΑ 100.000 ΕΥΡΩ ΜΕ «ΑΝΟΧΗ» 18.000 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΕΡΓΑΤΗ ΓΗΣ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ. Πέμπτον, το καθεστώς βασικής ενίσχυσης θα λάβει κονδύλια στο 60% του εθνικού φακέλου των άμεσων ενισχύσεων Έκτον, στα οικοπρογράμματα των άμεσων ενισχύσεων θα συμμετέχουν οι κτηνοτρόφοι που διαθέτουν εκτατικές εκμεταλλεύσεις και μόνιμους βοσκοτόπους, οι βιοκαλλιεργητές και όσοι αναλάβουν να μειώσουν τη χρήση φυτοπροστατευτικών και αντιβιοτικών. πηγή: www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Pages