Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων: «Να επιτραπεί κατά παρέκκλιση χρήση δραστικής ουσίας για το δάκο» - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΠΡΩΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΣΤΙΣ 8

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 4 Αυγούστου 2020

Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων: «Να επιτραπεί κατά παρέκκλιση χρήση δραστικής ουσίας για το δάκο»

Να επιτραπεί κατά παρέκκλιση η χρήση δραστικής ουσίας καταπολέμησης του δάκου της ελιάς η οποία έχει καταργηθεί, ζητά ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. 
Σε επιστολή του Συλλόγου προς τον κ. Βορίδη, η οποία κοινοποιείται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, τη ΔΑΟΚ Τριφυλίας, το Δήμο Τριφυλίας και τους βουλευτές Μεσσηνίας, αναφέρεται: «Κύριε υπουργέ, σας γνωρίζουμε ότι έχει καταργηθεί η χρήσει του Dimethoate για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς. Δεδομένου ότι και όπως μας ενημέρωσαν οι επιστήμονες του χώρου, δεν υφίσταται αντίστοιχη δραστική ουσία, ζητάμε κατά παρέκκλιση την χρήση του Dimethoate για την τρέχουσα περίοδο. Πιστεύουμε στη δική σας βοήθεια ασκώντας την πρέπουσα πολιτική πίεση στην Επιτροπή Γεωργίας και επειδή οι Ιταλοί κατάφεραν να τους επιτραπεί η χρήση της παραπάνω δραστικής ουσίας, ζητάμε το ίδιο να ισχύσει και για εμάς»

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Pages