Μεσσηνία: Μόνο το 25% θα πληρώσουν οι κατ’επάγγελμα αγρότες για ηλεκτροδότηση καλλιεργειών - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη, 6 Απριλίου 2021

Μεσσηνία: Μόνο το 25% θα πληρώσουν οι κατ’επάγγελμα αγρότες για ηλεκτροδότηση καλλιεργειών

 Ομόφωνα ενέκρινε το αρχικό πρόγραμμα αγροτικού εξηλεκτρισμού για τον φετινό χρόνο η Τοπική Επιτροπή Αγροτικού Εξηλεκτρισμού της Π.Ε. Μεσσηνίας, η οποία συνεδρίασε πρόσφατα.

Η αρχική έγκριση περιλαμβάνει 21 έργα με συνολικό κόστος 58.122,79 ευρώ και συγκεκριμένα, α) για τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Μεσσηνίας 7 αρδευτικά με συνολική πίστωση 17.433,51 ευρώ και 3 κτηνοτροφικά με συνολική πίστωση 5.767,13 ευρώ και β) για τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας 10 αρδευτικά με συνολική πίστωση 33.060,35 ευρώ (από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) και ένα κτηνοτροφικό 1.861,80 ευρώ (από τοΠρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων).
Ο αγροτικός εξηλεκτρισμός χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), έχει προϋπολογισμό 241.500 ευρώ και επιδοτεί την κατασκευή ηλεκτρικών δικτύων για τον εξηλεκτρισμό εγκαταστάσεων αγροτικών εκμεταλλεύσεων φυτικής και ζωικής παραγωγής.
Δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, οι οποίοι κατόπιν αιτήματός τους, μπορούν να ηλεκτροδοτήσουν γεωτρήσεις, πηγάδια, αρδευτικές διώρυγες, παραποτάμια αντλιοστάσια, κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και θερμοκήπια.
Το πρόγραμμα υλοποιείται με συγχρηματοδότηση των εμπλεκομένων φορέων, με τους ενδιαφερόμενους αγρότες να συμμετέχουν οικονομικά σε ποσοστό 25% του έργου εξηλεκτρισμού, τον ΔΕΔΔΗΕ σε ποσοστό 50% και την Περιφέρεια Πελοποννήσου/Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας σε ποσοστό 25%.
Στόχος του προγράμματος είναι η στήριξη του πρωτογενούς τομέα, η τόνωση του αγροτικού εισοδήματος και η βελτίωση των συνθηκών εργασίας, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα της περιοχής παρέμβασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages