ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΙΧΜΗΡΑ: Άλλα λόγια στα μπαλκόνια, άλλα όμως στα σαλόνια.. - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δευτέρα, 5 Απριλίου 2021

ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΙΧΜΗΡΑ: Άλλα λόγια στα μπαλκόνια, άλλα όμως στα σαλόνια..

 


@ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ! Αρκετές φορές φίλοι αναγνώστες έχουμε επισημάνει ότι η Τριφυλία έχει εκλεπτυσμένες δυνάμεις που δεν έχουν αναδειχθεί μέχρι σήμερα. Η πολιτική κάτω του μετρίου, η απουσία βούλησης ως όραμα για το μέλλον ενός τόπου, αλλά κυρίως για απουσία γνώσεως είναι αυτό που χαρακτηρίζει διαχρονικά το μεγάλο αγκάθι της περιοχής μας.

@ΑΛΗΘΕΙΕΣ: Οι αλήθειες πρέπει να ακούγονται, όσο επώδυνες και αν είναι τελικά. Η Τριφυλία που ακόμα δεν έχει δρόμο, σιδηροδρόμου, λιμάνια, αναβαθμισμένα κάστρα αλλά κυρίως έργα πνοής περιμένει ακόμα την σωτηρία της από τους πολιτικούς ταγούς του παρελθόντος αλλά και της νέας εποχής. Το χειρότερο όμως εξ’αυτών είναι το γεγονός ότι αρκετοί αιρετοί διαπράττουν το μέγα ολίσθημα...

@ Έτσι προεκλογικά υποβάλλονται λίγες προτάσεις που παραμένουν αναξιοποίητες ακόμα και στα γυαλιστερά προεκλογικά φυλλάδια, έωλες υποσχέσεις, παχιά λόγια με σάλτσα δήθεν ωραιοποίησης με αποτέλεσμα να μην ακούγεται καν η φωνή του δημότη, η φωνή του πολίτη. Με άλλα λόγια στα μπαλκόνια και στις πλατείες μας τα λένε αλλιώς, διαφορετικά ομιλούν στα σαλόνια, αλλά το αποτέλεσμα παραμένει ίδιο...Για πόσο ακόμα; Θα επανέλθουμε όμως..

@ΤΟ ΤΕΒΑ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ: Το πρόγραμμα αρωγής υλικής βοήθειας σε δυνάμεις οικογένειες υλοποιείται και αυτή την εβδομάδα στην Τριφυλία. Είναι γεγονός ότι πέρα από τις δεκάδες ή εκατοντάδες οικογένειες που εμφανίζουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα η περιοχή έχει να αντιμετωπίσει και να μεγάλο θεόρατο ζήτημα.

@Αυτό δεν είναι άλλο εκτός από την συρρίκνωση του πληθυσμού στην περιφέρεια μας, οι οποίοι δυστυχώς θα αποτυπωθεί με μελανά χρώματα στους αριθμούς της απογραφής του 2021. Πλάκα θα έχει πάλι με τα μέχρι τώρα δεδομένα μειώνεται μέχρι και ο αριθμός των δημοτικών συμβούλων στην περιφέρεια μας. Για να μην πω και βουλευτές του νομού.

@ ΑΠΟΧΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ: Το  Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας σε έκτακτη συνεδρίασή του, το πρωί της Δευτέρας 5 Απριλίου, αποφάσισε την αποχή των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας από τα καθήκοντά τους για το χρονικό διάστημα από 06 Απριλίου 2021, ημέρα Τρίτη  μέχρι και 09 Απριλίου 2021, ημέρα Παρασκευή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαξίωση και τον εμπαιγμό όχι μόνο του κλάδου τους και του κύρους της δικαιοσύνης αλλά και του συνόλου των λειτουργών και συλλειτουργών αυτής, με την καθυστερημένη έκδοση ΚΥΑ και το αιφνιδιαστικό άνοιγμα κάποιων διαδικασιών.

@Οι δικηγόροι της Τριφυλίας ζητούν από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Δικαιοσύνης να αναλάβει άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία για την ενιαία ρύθμιση όλων των προθεσμιών (πολιτικών και ποινικών υποθέσεων) με συγκεκριμένη αφετηρία. Επίσης, ζητούν από την κυβέρνηση και το υπουργείο Δικαιοσύνης να παρατείνει σε μεταγενέστερο χρονικό σημείο την έναρξη διενέργειας πλειστηριασμών, συνεκτιμώντας την κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα λόγω των συνεπειών της πανδημίας.

@Πριν ολοκληρώσουμε τα θέματα της επικαιρότητας δείχνουν ότι βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για την περιοχή μας. Τουλάχιστον για την πανδημία τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα από άλλες περιοχές της χώρας. Το θέμα είναι όμως αν θα ανακάμψει η τοπική οικονομία η οποία στηρίζεται σε δύο δίπολα. Στον τουρισμό αλλά και στο ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ τομέα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages