Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Τριφυλίας για τον θάνατο εργαζόμενου στο Δήμο Τριφυλίας - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο, 24 Απριλίου 2021

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Τριφυλίας για τον θάνατο εργαζόμενου στο Δήμο Τριφυλίας


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΕΣΙΣΤΙΕΣ

Η Τ.Ε. ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών εκφράζει ειλικρινή συλληπητήρια στην οικογένεια του πρόωρα κι άδικα χαμένου εργάτη καθαριότητας στο Αποκεντρωμένο Τμήμα Καθαριότητας ΔΕ Γαργαλιάνων του Δήμου Τριφυλίας.

Έγκριτα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου αναφέρουν: “πήγε κανονικά στην εργασία του…”, “….ενώ βρισκόταν στην υπηρεσία του…”, “…. λίγο πριν αναχωρήσει με τους συναδέρφους του για την αποκομιδή…”.

Η Τ.Ε. ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών, καλεί τους εργαζομένους στο Δήμο Τριφυλίας να υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους, την εργασία τους, όπως και το δημόσιο συμφέρον, αφού οργανωθούν μέσα στα Συνδικάτα των ταξικών δυνάμεων. Να διεκδικήσουν την ασφαλή για την υγεία και ζωή τους, εκτέλεση αυτής. Τονίζει επίσης προς κάθε κατεύθυνση ότι η κακή ψυχολογική κατάσταση είναι αιτία δημιουργίας προβλημάτων που φτάνουν ακόμα και στο θάνατο. Η Τ.Ε. ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών, παροτρύνει τους εργαζόμενους επίσης να μην υποκύπτουν σε αυταρχικές, παράτυπες, παράνομες διοικητικές πρακτικές.

Στο Δήμο Τριφυλίας υπάρχει Ιατρός Εργασίας. Το ερώτημα είναι: ο Ιατρός Εργασίας δεν θα έπρεπε να γνωρίζει την κατάσταση υγείας του κάθε εργαζόμενου και να δίνει τις ανάλογες συστάσεις – προτροπές, για να υπάρξουν οι πρέπουσες προφυλάξεις και να μην φτάνουμε στο σημείο να χάνονται άδικα ζωές;

Ο Δήμαρχος, μας είχε συνηθήσει ως τώρα να είναι: αστυνομικός, δικηγόρος, εισαγγελέας, δικαστής. Στο συλληπητήριο εδώ μήνυμά του εμφάνισε και μια νέα ιδιότητα: αυτή του ιατροδικαστή. Προτρέχει της γνωμάτευσης όπως και εθελούσια προσπερνά και παραποιεί τεχνιέντως ότι ο άτυχος εργάτης, βρισκόταν κανονικά στην υπηρεσία του.

Οι εργαζόμενοι στο Δήμο Τριφυλίας ας ανανοηθούν κι ας αναλάβουν πρωτοβουλίες. Διότι η μη υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων τους, έχει αρνητικότατες συνέπειες για τους ίδιους και τις ζωές τους.

Φιλιατρά, 23 Απρίλη 2021         Τ.Ε. ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Pages