ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη, 6 Απριλίου 2021

ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ


Οι διατάξεις του επίμαχου νομοσχεδίου περιλαμβάνουν ρυθμίσεις με τις οποίες, μεταξύ άλλων, επέρχονται ριζικές αλλαγές στον τρόπο απόδοσης άδειας, προσδιορίζεται χρονική διάρκεια των αδειών, τίθεται κατώτατο όριο πωλήσεων επί της δηλωθείσας ποσότητας ΟΣΔΕ για τους παραγωγούς προκειμένου για την ανανέωση της άδειάς τους κ.ά.

Στο υπουργικό συμβούλιο της Τρίτης, ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε αναγκαίες τις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις, «καθώς το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο στερείται κριτηρίων διαφάνειας και ισονομίας, καθώς και στοιχείων έντασης του ανταγωνισμού, με αποτέλεσμα οι υπαίθριες δραστηριότητες και ιδίως ο κλάδος των λαϊκών αγορών να παρουσιάζουν μια στάσιμη εικόνα, αναντίστοιχη τόσο με τις καταναλωτικές ανάγκες, όσο και με τις τάσεις των εμπορικών καταστημάτων».

Στον αντίποδα, οι παραγωγοί και οι επαγγελματίες –πλην της Παναττικής Ομοσπονδίας Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ)– τονίζουν ότι το νομοσχέδιο «πλήττει ευθέως τον πυρήνα της έννοιας της λαϊκής αγοράς». Κάνουν λόγο για φτωχοποίηση και οικονομική εξόντωση των δραστηριοποιούμενων στον κλάδο και καταγγέλλουν ότι ανοίγει ο δρόμος στα μεγάλα συμφέροντα και στον αθέμιτο ανταγωνισμό.

Προτάσσοντας το αίτημα για ίδρυση ΝΠΙΔ-Ταμείων Λαϊκών Αγορών με εκπροσώπηση των παραγωγών και των επαγγελματιών, οι πωλητές ξεκινούν κινητοποιήσεις. Όπως ανακοίνωσε η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΑΠΠΛΑ) την Τετάρτη 7 Απριλίου δεν θα πραγματοποιούν πωλήσεις στις λαϊκές αγορές, αλλά οι πωλητές θα προσέρχονται στους πάγκους τους, διαθέτοντας δωρεάν προϊόντα στους καταναλωτές. Θα ακολουθήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης. Αντίστοιχες συγκεντρώσεις οργανώνονται και σε άλλες πόλεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages