ΑΠΟ 15 ΜΑΪ́ΟΥ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δευτέρα, 3 Μαΐου 2021

ΑΠΟ 15 ΜΑΪ́ΟΥ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ

 


Την εκτίμηση ότι και φέτος στην Τριφυλία θα είναι μία πρώιμη χρονιά για το καρπούζι της περιοχής έκανε ο διευθυντής της αρμόδιας υπηρεσίας της διεύθυνσης αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής Τριφυλίας.

Αναλυτικά ο κ.  Αντώνης Παρασκευόπουλος εκτίμησε ότι είναι σε πολύ καλό στάδιο η καρπόδεση των νεαρών φυτών καρπουζιάς τόσο σε θερμοκήπια όσο και σε υπαίθριες καλλιέργιες με δίχτυα η διπλό φύλλα στεγανοποίησης στα θερμοκήπια, με τις πρώτες ποσότητες να είναι έτοιμες προς εξαγωγή μετά τις 15 Μαΐου.

Η καλλιεργούμενη έκταση στην Τριφυλία κυμαίνεται φέτος σε περισσότερα από 6000 στρέμματα, δηλαδή παραμένει σταθερή η παραγωγική έκταση για την περιοχή από παλιούς και νέους αγρότες, σε ό,τι αφορά την καλλιέργεια του προϊόντος. Θετικό παραμένει το γεγονός ότι φέτος δεν υπήρξαν μεγάλα προβλήματα ανθοφορίας με τα πλούσια οργανοληπτικά συστατικά του προϊόντος να ενισχύονται με την σωστή αδρευση. Παράλληλα στην Τριφυλία καλλιεργούνται όλα τα υβρίδια καρπουζιού το οποία εξάγονται σε χώρες ανατολικής Δυτικής και κεντρικής Ευρώπης με τη ζήτηση φέτος μάλιστα να θεωρείται αυξημένη. ΙΩΑΝ. ΜΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages