Τιμές άνω των 3,20 για ποιοτικά λάδια αναμένει η Μεσσηνία - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΠΡΩΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΣΤΙΣ 8

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 10 Μαΐου 2021

Τιμές άνω των 3,20 για ποιοτικά λάδια αναμένει η Μεσσηνία


Ενδιαφέρον που έχει ενταθεί αισθητά από εκείνο προ μηνός, αλλά και τιμές που όχι απλώς έσπασαν το φράγμα των 3 ευρώ, αλλά σκαρφάλωσαν ακόμη και στα 3,50 ευρώ μέσα σε διάστημα μερικών ημερών, συγκεντρώνει τις τελευταίες ημέρες το ελληνικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Στη Μεσσηνία ήδη από την περασμένη εβδομάδα ο Συνεταιρισμός Γλυφάδας πέτυχε τιμή της τάξεως των 3,51 ευρώ για το ΠΟΠ Καλαμάτας, ενώ και στη Λακωνία συνεταιρισμοί έχουν συνομιλίες στο επίπεδο των 3,50 ευρώ. Αυξημένες κατά 20 λεπτά από το προηγούμενο διάστημα είναι και οι καινούργιες τιμές στη Λέσβο.

 

Ασταμάτητες οι τιμές στη Λακωνία

«Την εβδομάδα που πέρασε, οι τιμές έφτασαν μέχρι τα 3,30 ευρώ στη Λακωνία, σημειώνοντας άνοδο κατά 10%», ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΑΣΕΛΛ, Νίκος Γραμματικάκης, προσθέτοντας ότι υπάρχουν πλέον προσφορές που φτάνουν μέχρι τα 3,50 ευρώ/κιλό στην περιοχή.

Κατά τον ίδιο, η διεθνής εικόνα, με τη μειωμένη ισπανική παραγωγή, όπως και αυτές άλλων κρατών, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα λιγότερο καλά λάδια φέτος, θα μας φέρουν στην καινούργια σεζόν με μικρότερα αποθέματα από άλλες χρονιές. Ακόμη, ο κ. Γραμματικάκης εκτίμησε ότι το 60% των αποθεμάτων στην περιοχή του έχει φύγει, παρότι είναι ακόμη Απρίλιος.

Στην τιμή των 3,50 ευρώ/κιλό ετοιμάζεται να διαθέσει 56 τόνους (2 βυτία) έξτρα παρθένου ελαιολάδου, οξύτητας 0,27, ο ΑΕΣ Κροκεών, που μέχρι τη Μεγάλη Τρίτη συγκέντρωνε από τους παραγωγούς την εκδήλωση ενδιαφέροντος.

 

Άλμα στις τιμές μέσα σε τρεις μέρες

«Νομίζω ότι το ελαιόλαδο πραγματικά παίρνει αυτό που λέμε την τιμή που του αξίζει», σχολίασε από πλευράς του ο πρόεδρος του ΑΣ Μεταμόρφωσης Λακωνίας, Ιωάννης Λάγγης, αναφερόμενος στο επίπεδο των 3,50 ευρώ στο οποίο έφτασαν οι τιμές. «Είναι η τιμή που λέμε ότι αξίζει τον κόπο να καλλιεργείς» συμπλήρωσε, εξηγώντας ότι το επίπεδο των 3 ευρώ αρκεί ίσα-ίσα για να βγάλει ο παραγωγός τα έξοδά του.

Ο συνεταιρισμός της Μεταμόρφωσης είναι σε συνεννόηση με δύο εταιρείες που προτίθενται να ακολουθήσουν την τιμή των 3,50, σύμφωνα με τον πρόεδρό του, με τις ποσότητες να οριστικοποιούνται μάλλον τη βδομάδα μετά το Πάσχα, αφού γίνουν και οι απαραίτητες ενέργειες για την εκδήλωση ενδιαφέροντος από πλευράς των παραγωγών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Pages