Παιδοψυχιατρικές υπηρεσίες σε όλη τη Μεσσηνία μέσω Κινητής Μονάδας - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη, 9 Ιουνίου 2021

Παιδοψυχιατρικές υπηρεσίες σε όλη τη Μεσσηνία μέσω Κινητής Μονάδας


 Δύο πράξεις σχετικές με την ανάπτυξη υπηρεσιών υγείας, συνολικού προϋπολογισμού 259.251,57 ευρώ, εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου 2014 – 2020 με σχετικές αποφάσεις του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Οι πράξεις, με δικαιούχο το Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας, αφορούν, α) ανάπτυξη υπηρεσιών ολοκληρωμένης κοινοτικής θεραπείας και υπηρεσιών νοσηλείας κατ’ οίκον, με δαπάνη 149.719,24 ευρώ και β) ανάπτυξη παιδοψυχιατρικών υπηρεσιών, μέσω της ενίσχυσης Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας, με δαπάνη 109.532,33 ευρώ.
ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΜΕΣΩ ΚΙΝΗΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ
Η παιδοψυχιατρική υπηρεσία του Κέντρου Ψυχικής Υγείας (ΚΨΥ) του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας θα απευθύνεται σε παιδιά και έφηβους με ψυχικές διαταραχές και ψυχοκοινωνικά προβλήματα, προκειμένου να αντιμετωπίζονται στο επίπεδο της κοινότητας σύμφωνα με τις αρχές της κοινωνικής ψυχιατρικής και της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης.
Στόχος είναι :
1. Η έγκαιρη ανίχνευση και αντιμετώπιση ψυχοκοινωνικών προβλημάτων
2. Η πρόληψη
3. Η ενημέρωση-ευαισθητοποίηση του γενικού και ειδικού πληθυσμού, όπως γονείς, εκπαιδευτικοί, επαγγελματίες υγείας κ.α
4. Η αποσυμφόρηση των βεβαρημένων παιδοψυχιατρικών τμημάτων γειτονικών νομών (Αρκαδία, Αχαϊα, Αττική)
Η υπηρεσία θα χρηματοδοτηθεί για 18 μήνες και θα καλύπτει τις περιοχές του Νομού Μεσσηνίας σε συνεργασία με τα Κέντρα Υγείας.
Εξυπηρετούμενος πληθυσμός θα είναι παιδιά και έφηβοι κάτοικοι του νομού και το οικογενειακό τους περιβάλλον.
Η υπηρεσία θα στεγάζεται στη Νοσηλευτική Μονάδα Καλαμάτας (Αντικάλαμος Μεσσηνίας) σε χώρους που θα παραχωρηθούν ειδικά για αυτό το σκοπό. Την επιστημονική ευθύνη λειτουργίας της νέας υπηρεσίας έχει το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Καλαμάτας. Για την κάλυψη
αναγκών μετακίνησης του προσωπικού που θα στελεχώσει την κινητή μονάδα θα γίνει μίσθωση ενός οχήματος. Τα άτομα που ωφελούνται από τις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας υπολογίζονται σε 60

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages