ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΓΙΑ ΕΡΓΟ ΒΙΤΡΙΝΑΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΓΙΑ ΕΡΓΟ ΒΙΤΡΙΝΑΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ

Αντί να κοπάζουν φαίνεται ότι φορτώνει αντιδράσεις για έργα βιτρίνας σε ανάπλασης που προωθεί η δημοτική αρχή της Τριφυλίας στους Γαργαλιάνους τώρα και στα Φιλιατρά.. 

Μάλιστα για την δράσεις τώρα στα Φιλιατρά πού προέρχονται για την ανάπλαση της πλατείας που την χαρακτηρίζουν ως έργο βιτρίνας κάτοικοι της περιοχής αλλά και επαγγελματίες στο παρακάτω κείμενο που ακολουθεί.
 ΚΕΙΜΕΝΟ ΦΙΛΩΝ ΠΛΑΤΕΙΑΣ & ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ

(για συλλογή υπογραφών)
ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΣ

Ως απλοί πολίτες των Φιλιατρών του Καλλικρατικού Δήμου Τριφυλίας εναντιωνόμαστε στην επικείμενη ριζική εκ βάθρων ανάπλαση της Κεντρικής Πλατείας Φιλιατρών που επιχειρεί να κάνει η Δημοτική αρχή συνάπτοντας Προγραμματική Σύμβαση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου ύψους 3.280.000 ευρώ, ποσόν υπέρογκο που προορίζεται μόνο για ένα έργο βιτρίνας, ένα έργο μη χρήσιμο, ένα έργο σπατάλης. Τα χρήματα πρέπει να διατεθούν για τις αληθινές ανάγκες της πόλης.

Πιστεύουμε ότι η Πλατεία χρειάζεται απλές και ήπιες παρεμβάσεις όπως:
τη διευθέτηση των περγόλων,
τον εμπλουτισμό του αστικού πρασίνου
τη συντήρηση του Φλωρεντιανού Συντριβανιού, πάντα καί μόνο υπό την εποπτεία του Υπουργείου Πολιτισμού
την ανάπλαση της Παιδικής Χαράς,
την επανατοποθέτηση των μαρμάρινων κρουνών στις θέσεις που προϋπήρχαν
Μια Πλατεία η μελέτη της οποίας έχει πάρει το 2ο βραβείο στο διαγωνισμό αρχιτεκτονικής Biennale της Σόφιας, δεν θέλουμε και δεν πρέπει να αλλοιωθεί.

ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΦΘΕΙ ΚΑΘΕ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΕΝΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ. ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΝΟΜΙΜΟ ΜΕΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΑΥΤΟ.

Επιπλέον, σε ανακοίνωση της συλλογικότητας “Φίλων της Πλατείας & Πεζόδρομου” αναφέρονται τα εξής:

Η συλλογικότητα “Φίλων της Πλατείας & Πεζόδρομου” Φιλιατρών σε τακτά χρονικά διαστήματα θα σας ενημερώνει για την εξέλιξη της συγκεκριμένης προσπάθειας με θεμέλιο πάντα τη διαφάνεια και τη δημοκρατία. Ταυτόχρονα, τονίζουμε ότι συγχαίρουμε κι επικροτούμε τις πρακτικές των πολιτών των Γαργαλιάνων που υπερασπίζονται την Πλατεία τους και κατά συνέπεια την πόλη τους και την ορθολογιστική διαχείριση των χρημάτων του δημοσίου.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Για τους “Φίλους Πλατείας & Πεζόδρομου Φιλιατρών”
Ζωή Πετροπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Pages