Πύρινος εφιάλτης στην Άνω Μεσσηνία με εκκένωση οικισμών - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021

Πύρινος εφιάλτης στην Άνω Μεσσηνία με εκκένωση οικισμών


Συναγερμός στη Άνω Μεσσηνία με ένα μεγάλο πύρινο μέτωπο να ξεσπά και κατακαίει τα πάντα. Στο σημείο έσπευσαν έγκαιρα όσες δυνάμεις της Πυροσβεστικής ήταν διαθέσιμες λόγω των πολλών παράλληλων μετώπων, με την κατάσταση να θυμίζει… 2007. Από νωρίς, δόθηκε εντολή για την εκκένωση των οικισμών: Αγ. Θεόδωροι, Βράχος και Μοναστηράκι του δήμου Οιχαλίας και ακολούθησαν και άλλα, με τους εμπλεκόμενους φορείς να παραμένουν σε επιφυλακή.

Μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι των οικισμών Μοναστηράκι, Άγιοι Θεόδωροι, Βράχος και Άνω και Κάτω Μέλπεια στη Μεσσηνία προκειμένου να εκκενώσουν τα χωριά τους εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς που καίει στην περιοχή. Συγκεκριμένα το μήνυμα ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στο Μοναστηράκι ή στους Αγίους Θεοδώρους εκκενώστε τώρα προς Αγριλόβουνο από Διαβολίτσι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

H φωτιά εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μέλπεια, του δήμου Οιχαλίας, στη Μεσσηνία. Στο σημείο επιχειρούν περίπου 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, ενώ ζητήθηκαν ενισχύσεις από εναέρια μέσα, τα οποία και κινητοποιήθηκαν άμεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Pages