Περιφέρεια -Απέρριψε το ΣτΕ την αίτηση αναστολής για την Παλαιόχουνη - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΠΡΩΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΣΤΙΣ 8

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Περιφέρεια -Απέρριψε το ΣτΕ την αίτηση αναστολής για την Παλαιόχουνη

 


Κάποιοι θέλησαν να μείνουν στις εντυπώσεις, κάποιοι άλλοι να… ευδοκιμήσουν πολιτικά επάνω στο έργο, κάποιοι ακολούθησαν το δρόμο των αντιθέσεων χωρίς… βιώσιμες εναλλακτικές προτάσεις, κάποιοι να συσκοτίσουν την πραγματικότητα, κάποιοι να μην ενημερωθούν ορθά οι πολίτες για τα όσα επιχειρούνται και κάποιοι άλλοι… επιθυμούσαν να συντηρηθεί μια κατάσταση της μεταφοράς των απορριμμάτων σε… λόγγους και βουνά ή και σε… αδειοδοτημένους χώρους, για να συντηρείται μια κατάσταση πολλών εκατομμυρίων ευρώ στο… δρόμο.

Ήταν και εκείνοι που υπεύθυνα προσέγγισαν το θέμα -στην βάση των όσων είχαν καθοριστεί από την ίδια την πολιτεία- που έφθασαν στο σημείο να βάλλονται από παντού, αλλά δεν απάντησαν, και, συνέχισαν με έργο. Σήμερα απλά υπάρχει έργο, έργο Ολοκληρωμένης Διαχείρισης των Απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, που από ουραγός στο θέμα των σκουπιδιών αναμένεται να γίνει σύντομα μια πράσινη και καθαρή Περιφέρεια. Στοιχεία ζωτικής σημασίας για το περιβάλλον και τον χώρο στον οποίο ζούμε.

Και αυτό σε ένα μεγάλο βαθμό πέρα από την όποια (συνολικά) πολιτική και αυτοδιοικητική… επιθυμία, οφείλεται και στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, μέλος του κορυφαίου Ομίλου εταιρειών της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Τι έχουμε λοιπόν σήμερα, με το που δόθηκε το… πράσινο φως για το τέλος της… περιπέτειας -που άλλοι θα ήταν παρατήσει; Η εταιρεία ξεκίνησε με εντατικούς ρυθμούς ρεκόρ την υλοποίηση της επένδυσης ύψους 152 εκατ. ευρώ, μέσα από την οποία δημιουργούνται 600 νέες θέσεις εργασίας στην κατασκευή και 200 μόνιμες θέσεις στη λειτουργία. Και τι είναι αυτό; Είναι το μεγαλύτερο έργο ΣΔΙΤ Διαχείρισης απορριμμάτων στη χώρα, το οποίο θα λύσει οριστικά το μείζον πρόβλημα των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο.

Ήδη οι εικόνες είναι άκρως χαρακτηριστικές στην Αρκαδία και τη Μονάδα της Παλαιόχουνης για τον εργώδη ρυθμό της εταιρείας όπου κατασκευαστικά σε χρόνο ρεκόρ έχει αρχίσει να αναπτύσσεται, η μια από τις τρεις Μονάδες Διαχείρισης. Αυτό το ρυθμό είχε πρόσφατα διαπιστώσει από κοντά στην επίσκεψή του και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός (δείτε εδώ)

Επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Παλαιοχούνη Αρκαδίας, όπου ενημερώθηκε για την έναρξη της κατασκευής του έργου για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου μέσω ΣΔΙΤ, την Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021.

Η ΑΠΟΡΡΙΠΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ ΣΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΟΧΟΥΝΗ

Η σημερινή εξέλιξη που θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική και καθοριστική έρχεται να κάνει με την απορριπτική απόφαση του ΣτΕ στην αίτηση αναστολής που είχαν υποβάλλει φορείς, σωματεία και κάτοικοι της περιοχής κατά της απόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος για την έγκριση των Περιβαλλοντικών Όρων του έργου ΣΔΙΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Pages